На Рівненщині екоінспектори фіксують факти порушень нерестової заборони

Фахівці ДЕІ Поліського округу продовжують проводити заходи контролю щодо дотримання Правил любительського рибальства та охорони водних біоресурсів на території Рівненської області в період нерестової заборони, що триває до 30 червня на придаткових водах річок (стариці русла, заплави).

Так, 25 червня 2024 р. при проведенні чергового спільного природоохоронного заходу із громадськими інспекторами з охорони довкілля Поліського округу на придаткових водах р.Горинь, в межах території Клеванської та Деражненської територіальних громад Рівненського району, інспекторами ДЕІ Поліського округу було виявлено та вилучено незаконні знаряддя з вилову риби – 5 сіток загальною довжиною 80 м та 4 екрани.







Наголошуємо, що, відповідно до Правил любительського рибальства, забороняється добування (вилов) водних біоресурсів на нерестовищах у період нересту, в тому числі з берега.

Крім того, згідно цих Правил, забороняється взагалі добування (вилов) водних біоресурсів сітками та пастками усіх типів та конструкцій, а також іншими сітковими знаряддями лову, за винятком раколовок конструкції «хапка» та підсак встановлених розмірів.

Так, під час проведення заходів контролю 20 та 26 червня на Млинівському водосховищі Дубенського району були виявлені порушення Правил любительського рибальства. В результаті до адміністративної відповідальності притягнуто двоє осіб за ст.85 ч.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Накладено штраф на загальну суму 323 грн.

Звертаємося до любителів і професіоналів рибної ловлі: будьте відповідальними та дотримуйтесь встановлених заборон під час нересту!

Про порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, просимо повідомляти на телефонну «гарячу лінію»:

 068-717-03-34; (0412) 46-49-54 (Житомирська область)

 098-429-86-90; (0362) 62-00-33 (Рівненська область)

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці