Вимога Інспекції щодо ліквідації несанкціонованих звалищ побутових відходів була винесена на розгляд комісії Житомирської РДА

26 червня 2024 року відбулося засідання комісії з виявлення відходів, власник яких не встановлений, на території Житомирського району, участь у якому взяли фахівці ДЕІ Поліського округу.

На порядок денний винесено наступні питання:

·        Про ліквідацію несанкціонованих звалищ побутових відходів в напрямку с.Сонячне та СТ «Соколовське» Оліївської сільської ТГ вздовж автошляху до Житомирського полігону ТПВ.

·        Про ліквідацію несанкціонованих звалищ побутових відходів поблизу с. Забріддя Високівської сільської ТГ.

Обидва повідомлення про порушення природоохоронного законодавства в частині управління відходами до Екоінспекції надійшли через вебресурс «ЕкоЗагроза». В результаті виїзду за зазначеними у зверненні адресами державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища було оглянуто території та підтверджено наявність несанкціонованих сміттєзвалищ.

З метою вжиття заходів для ліквідації зазначених звалищ Інспекція направила листи органам місцевого самоврядування, на території яких вони знаходяться. Оскільки виникло питання щодо визначення права власності на земельну ділянку, де знаходяться звалища, питання було винесено на розгляд комісії з запрошенням представників відповідних органів місцевого самоврядування.



Після виступів представників Екоінспекції, територіальних громад, Житомирської РВА було рекомендовано Житомирській міській, Оліївській сільській, Високівській сільській територіальним громадам вжити відповідних заходів щодо ліквідації несанкціонованих звалищ побутових відходів, зазначених у зверненнях, та повідомити про їх ліквідацію Інспекцію та Житомирську РДА з наданням підтверджуючих документів і фото.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці