Екоінспектори працюють на місці влучання ворожого безпілотника на Рівненщині

У ніч на 10 липня 2024 року, під час атаки по об’єктах енергетичної та цивільної інфраструктури, ворожі безпілотники поцілили у об’єкт Укренерго на Рівненщині.

Реагуючи на повідомлення оперативних служб Рівненської області, фахівці ДЕІ Поліського округу виїхали на місце прильоту з метою фіксації наслідків ворожого обстрілу, відбору проб ґрунтів.

Після отримання результатів досліджень відібраних проб та надходження інформації про час тривалості пожежі, яка виникла внаслідок влучання, Інспекцією буде проведено розрахунок збитків, нанесених навколишньому природному середовищу.

Матеріали за результатами їх роботи будуть передані до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, органів прокуратури, правоохоронних структур для внесення інформації до реєстру військових злочинів, вчинених росією проти довкілля  та формування механізму отримання репарацій з країни-агресора у рамках відкритих кримінальних проваджень за статтями 441 «Екоцид» та 438 – «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці