Продовжуємо тримати свою ділянку фронту, захищаючи довкілля! Резонансні справи I півріччя 2024 року

У рамках статті 71 Кримінального процесуального кодексу України фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу регулярно залучаються правоохоронними органами у якості спеціалістів до слідчих дій, які здійснюють  у рамках кримінальних проваджень, відкритих органами СБУ, прокуратури, поліції за фактами порушення природоохоронного законодавства в галузі охорони земельних та водних ресурсів, користування надрами, проводять обстеження лісових насаджень та здійснюють обрахунки шкоди через незаконні порубки дерев, тощо.

За 6 місяців 2024 року спеціалісти Інспекції були залучені у 43 кримінальних провадженнях. Сума розрахованих збитків склала майже  81 млн грн.

Впродовж I півріччя державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища фіксували численні порушення природоохоронного законодавства, пов’язані з незаконною вирубкою лісів, забрудненням водойм та атмосфери, браконьєрством, порушенням правил поводження з відходами, використання надр, тощо.

Про найбільш резонансні із зафіксованих порушень, з найбільшим розміром обрахованої Інспекцією шкоди довкіллю, – у інфографіці.

Захист довкілля в умовах повномасштабної військової агресії - це наша колективна відповідальність.

Разом з представниками правоохоронних органів, місцевих органів влади і територіальних громад, громадськості, ЗМІ продовжуємо тримати свою ділянку фронту, захищаючи довкілля!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці