Інспекція вимагає від Костопільської міськради вжити заходів щодо впорядкування берегів р.Замчисько та усунення перешкод доступу до річки

Державною екологічною інспекцією Поліського округу розглянуто в межах повноважень звернення, яке надійшло через офіційний вебресурс Міндовкілля "ЕкоЗагроза", щодо засмічення прибережної захисної смуги та обмеження доступу громадян до берегу річки Замчисько в м.Костопіль.




В ході розгляду вищевказаного звернення, спеціалістами Інспекції з залученням представників Костопільської міської ради проведено обстеження в натурі (на місцевості) прибережної захисної смуги р.Замчисько.

В ході перевірки зафіксовані факти захаращення, розміщення побутових відходів, шин, залишків рослинності, городини вздовж всієї прибережної смуги р.Замчисько, що є порушенням вимог статті 89 Водного кодексу України.

Також виявлено перешкоджання доступу громадян до берегу річки Замчисько поблизу земельних ділянок по вул. Володимирська, по вул. Соборна, по вул. Рощинських та інших шляхом встановлення металевих сіток та паркану.

Інспекцією надіслано лист до Костопільської міської ради з вимогою прийняття рішення та вжиття заходів реагування, передбачених ст. 12 Закону України «Про управління відходами» та ст. 61 Земельного кодексу України , ст. 88 Водного кодексу України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці