У мисливських угіддях проводиться облік чисельності пернатої дичини (таксація)

Щороку у липні місяці на території мисливських господарств Житомирської та Рівненської областей, у відповідності до Законів України «Про мисливське господарство та полювання», «Про тваринний світ», проводиться облік чисельності пернатої дичини (таксація). 

Фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу беруть участь у роботі комісій по проведенню зазначених заходів, спрямованих на визначення кількості птиці на певній території мисливських угідь. Щоб провести підрахунок чисельності того чи іншого виду дичини, проводиться обстеження  місць перебування пернатих. За результатами обліку визначається їх чисельність та встановлюються норми добування на мисливський сезон полювання.


Попри заборону проведення будь-якого полювання зазначені заходи підприємства-користувачі мисливських угідь  проводять і в період воєнного стану.

Так, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища 16 липня взяли участь у заходах по обліку пернатої дичини  на території ГО Коростенське ТМР та Новоград-Волинської районної організації УТМР.


В умовах дії воєнного стану акцентується увага на особливостях проведення заходів щодо обліку мисливських видів диких тварин та птахів, зокрема в частині заборони відвідування лісів на відстані до 30 кілометрів від лінії державного кордону України, на кордоні з Республікою Білорусь, а також на територіях, що були тимчасово окуповані.  

Користувачі мисливських угідь обов’язково повинні погоджувати терміни та місця проведення обліку мисливських видів диких тварин та птахів (лісництва, квартали, урочища) з районними військовими адміністраціями та районними (міськими) підрозділами ГУ ДСНС України у областях, територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України за місцем розташування.

За можливості пропонується застосовувати альтернативні і сучасні засоби обліку мисливських видів диких тварин та птахів (фото- та відеопастки).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці