Комісійно підтверджено факт порубки дерев на землях запасу Харитонівської сільської ради – сума збитків майже 6 млн грн

18 червня 2024 року створена ДЕІ Поліського округу комісія у складі представників Екоінспекції, Філії «Коростишівське лісове господарство» ДП «Ліси України», ДП «Коростишівський лісгосп АПК», Департаменту екології та природних ресурсів Житомирської ОДА, Харитонівської сільської ради провела обстеження території, на якій 6 червня в ході проведення рейдових заходів державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу встановлено факт незаконної порубки 582 дерев різних порід.

В результаті роботи комісійно підтверджено факт порубки та встановлено, що територія, на якій вона здійснена (землі запасу між селами Розкидайлівка та Рудня), належить Харитонівській ТГ Житомирського району.







На місці вчинення порушення природоохоронного законодавства також працювали представники правоохоронних органів.

«Сума обрахованих Інспекцією збитків, завданих навколишньому природному середовищу зазначеною порубкою, склала понад  5 млн 978 тис. грн. У зв'язку з тим, що в діях осіб, що вчинили зазначену порубку, і особи яких наразі не встановлено, містяться ознаки кримінального правопорушення в порядку статті 214 КПК України, Інспекцією матеріали за вказаним фактом скеровано до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування у межах повноважень», - розповів начальник ДЕІ Поліського округу Євгеній Медведовський.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці