Спільними зусиллями на Житомирщині проводяться заходи, щодо відновлення територій, уражених вогнем.

   У квітні місяці на Житомирщині горіли тисячі гектарів лісу на територіях дев’яти лісових господарств. Вогонь перекидався на села, будинки охоплювало полум’ям. Довелося застосувати авіацію, щоб зупинити вогонь і врятувати життя.


    Найбільше тоді палало в Овруцькому районі. Днями В.о. начальника Державної екологічної інспекції Поліського регіону Євгеній Медведовський разом з першим заступником Житомирської ОДА Володимиром Федоренко, народними депутатами фракції «Слуга народу» Тетяною Грищенко, Арсенієм Пушкаренко, Максимом Перебейнісом провели виїзну нараду в районі, відвідали найбільш потерпілі села Магдин та Личмани, зустрілися з мешканцями. 


Питання на сьогодні два.


    По-перше, не допустити повторення масштабних пожеж. Винні мають бути суворо покарані у підпалах. Відповідальність за такі дії треба посилювати, і народні депутати цьому вже посприяли – прийняли відповідний закон.


    По-друге, в цій ситуації на Державну екологічну інспекцію покладено функцію контролю за відновленням територій, уражених вогнем. Тому Євгеній Медведовський поставив питання перед керівництвом лісгоспів, національних заповідників про те, щоб вони в найкоротші терміни надали плани-заходів відновлення природних  ресурсів. Екологічна інспекція, в свою чергу, проводить власні заходи по підрахунку збитків завданих навколишньому природньому середовищу та в подальшому буде контролювати і перевіряти поетапне виконання заходів з ліквідації наслідків пожеж.


    До речі, Кабінет Міністрів України 6 травня вже виділив з резервного фонду майже 38 млн. грн. Державному агентству лісових ресурсів для здійснення заходів з ліквідації наслідків пожеж, а також 11 млн 192 тис. гривень для придбання житла мешканцям, які потребують відселення з житлових будинків, зруйнованих внаслідок надзвичайної ситуації.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці