Лісовому господарству на Рівненщині розраховано шкоду понад 300 тис. грн.


На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 29.01.2020 року  № 2777/1/1-20 Державною екологічною інспекцією Поліського округу, в травні місяці, проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства про охорону, захист, використання та відтворення лісів ДП «Остківське лісове господарство».

В ході проведення позапланового заходу, встановлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства про охорону, захист, використання та відтворення лісів, а саме:

-         порушення вимог Санітарних правил в лісах України;

-         порушення встановленого порядку використання лісосічного фонду, виявлено факти незаконних рубок та пошкодження дерев;

-         порушення режиму охорони територій та обєктів природно-заповідного фонду;

-         порушення вимог щодо заборони робіт і заходів,  які є джерелом підвищеного шуму та неспокою в період масового розмноження тварин.

 Внаслідок виявлених порушень Інспекцією застосовано заходи адміністративного впливу, до адміністративної відповідальності притягнуто 40 посадових осіб на загальну суму штрафів 28 тис. 152 грн. Для відшкодування збитків заподіяних лісу в результаті проведення незаконних рубок та пошкоджень дерев  ДП «Остківське лісове господарство» предявлено претензію на загальну суму 335 тис. 618 грн.

Для усунення виявлених порушень лісовому господарству винесено припис.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці