На Рівненщині викинуто 20 тонн сміття в якому виявлено і медичні відходи

 

У ніч на 8 червня в селі Копань, Демидівського району Рівненської області невідомі викинули 20 тонн сміття за межами населеного пункту. Ймовірно воно приїхало із Львівської області. У даному смітті виявлено і медичні відходи. З виїздом на вищезазначене місце, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу встановлено факт засмічення побутовими та медичними відходами земельної ділянки орієнтовною площею 60 м2, середньою товщиною 170 см та відібрано проби грунту. 


     За результатами складено Акт перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на території вищевказаної земельної ділянки.

   Інспекцією приписом зобов’язано голову Демидівської селищної ради Рівненської області  ліквідувати звалище відходів та вжити відповідних заходів щодо подальшого поводження з даними відходами. Медичні відходи передати на підприємство, що має ліцензію на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами та  відповідне сертифіковане обладнання.


Державною екологічною інспекцією Поліського округу  направлено лист до правоохоронних органів з проханням внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також встановити винних осіб для притягнення їх до відповідальності передбаченої чинним законодавством.  

Тримаємо на контролі ліквідацію стихійного сміттєзвалища та утилізацію медичних відходів.  


https://rv.suspilne.media/episode/31852

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці