Рибальству-так, браконьєрству - ні!

З метою охорони, збереження та створення сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів працівниками Державної  екологічної  інспекції  Поліського округу систематично проводяться рейдові заходи щодо дотримання громадянами правил рибальства на території Житомирської та Рівненської областей. 



Так, на водосховищі в смт. Нова Борова, Коростенського району Житомирської області вилучено безгосподарські заборонені знаряддя лову, сітки та так звані «заборчики». 

На території найбільшого водосховища Рівненської області – Хрінницьке виявлено значну кількість грубих порушень правил рибальства, а саме здійснення рибальства за допомогою заборонених знарядь лову (сіток з мононитки). Всього вилучили 11 одиниць безгосподарських сіток загальною довжиною 570 метрів. Водні біоресурси випущені у середовище існування. Також державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу звільнено каченя, що заплуталось в браконьєрській сітці. 


Державною екологічною інспекцією Поліського округу спочатку періоду «Нересту 2020» до адміністративної відповідальності притягнуто 110 осіб, вилучено біля 5 км сіток.  

В подальшому Інспекцією буде проведено утилізацію вилучених безгосподарських браконьєрських знарядь лову. 


 Незважаючи на те, що скоро закінчення нерестового періоду закликаємо громадян дотримуватись правил спортивного та промислового рибальства.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці