Екологічною інспекцією направлено позов до суду щодо стягнення з дочірнього підприємства в примусовому порядку 433 тис. грн.



В серпні 2019 року Державною екологічною інспекцією Поліського округу проводилась планова перевірка в частині дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища ДП «Пулинський лісгосп АПК» Житомирського обласного агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс». В ході перевірки державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виявлено ряд порушень, а саме: незаконну порубку дерев; порушення правил пожежної безпеки в лісах; порушення Санітарних правил в лісах України. Такими діями порушено вимоги п. 42 Санітарних правил в лісах України, ст. 69 Лісового кодексу України. Вказані порушення були зафіксовані в акті перевірки, до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 28 осіб, окрім того для добровільного відшкодування підприємству виставлено претензію на суму 433 тис. 360 грн.

З метою недопущення уникнення відповідальності ДП «Пулинський лісгосп АПК» Житомирського обласного агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» за завдані державі збитки Інспекцією направлено позов до суду щодо їх стягнення в примусовому порядку.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці