Екологічною інспекцією направлено позов до суду щодо стягнення з ТОВ «Агро-Цвіт-2012» в примусовому порядку 315 тис. 742 грн.

 

В серпні 2019 року Державною екологічною інспекцією Поліського округу  проводилась планова перевірка в частині дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Агро-Цвіт-2012», яке займається вирощуванням великої рогатої худоби та вирощуванням сільськогосподарських культур.  В ході перевірки державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виявлено ряд порушень, а саме:

-         відсутність дозволу на спеціальне водокористування;

-         відсутність дозволу на викиди забруднюючих речовин;

-         відсутність договорів на передачу відходів що утворюються в процесі господарської діяльності.


Такими діями порушено ст. 44, 49 Водного кодексу України, ст.10 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», та ст.17 Закону України «Про відходи». Вказані порушення були зафіксовані в акті перевірки, до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто керівника товариства, окрім того для добровільного відшкодуванню підприємству виставлено претензію на суму 315 тис. 745 грн, яка  на цей час не сплачена.


З метою недопущення уникнення відповідальності ТОВ «Агро-Цвіт-2012»  за завдані державі збитки Інспекцією направлено позов до суду щодо їх стягнення у примусовому порядку. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці