Участь у всеукраїнській нараді під головуванням Прем’єр-міністра

Сьогодні спільно з Головою Житомирської ОДА Віталієм Бунечко та його першим заступником Володимиром Федоренком, в.о. начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу  Євгеній Медведовський взяв участь у всеукраїнській нараді під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. За результатами засідання було прийнято рішення, що на Державну екологічну інспекцію покладається завдання посилити контроль та притягнення до відповідальності винних у спалюванні рослинності в заплавах річок і на торфовищах, стерні, сухостою, сміття на сільгоспугіддях, пожежі з яких вже потім перекидаються на лісові масиви. Житомирщина і Рівненщина не повинні «палати» через людську недбалість чи злий умисел. У Житомирській області – майже 1 мільйон гектарів лісів, у Рівненській – майже 0,8 мільйона. Ризики знищення лісу через пожежі – надзвичайно високі. Тому посилюємо пильність.


З початку 2020 року інспекцією Поліського району вже оштрафовано 51 особу за випалювання сухої трави. Закликаємо всіх небайдужих повідомляти нам про випадки підпалів на «гарячу лінію» за номером (0412) 46-49-54 

Не буде зайвим нагадати, що за самовільне випалювання сухої рослинності збільшено штрафи, а саме на громадян від 3060 грн до 6120 грн, на посадових осіб  від 15300 грн до 21410 грн.


 Якщо підпал стався у заповідному фонді – штрафи зростають удвічі. Але ми сподіваємося не тільки на страх перед штрафом, але й на свідомість громадян. Не губіть ліс та селища під лісом. Не паліть суху траву та сміття. Бережіть природу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці