Громадські інспектори завжди приходять на допомогу державним інспекторам

   Громадські інспектори з охорони довкілля виконують роботу виключно на громадських засадах, без увільнення від основної роботи і без додаткової оплати праці. Це є свідомі громадяни, які хочуть (не наріканнями, не коментарями під постами у фейсбуках), а власними силами допомагати у боротьбі з браконьєрами, паліями та іншими порушниками природоохоронного законодавства.


Протягом вихідних, громадськими інспекторами з охорони довкілля Державної екологічної інспекції Поліського округу разом з працівниками КП «Агенство-Захист», був здійснений виїзд на місцеві водойми сіл Лючин та Мижиричі Острозького району Рівненської області, а також Хорошівський район Житомирської області.  


     Під час даного заходу громадськими інспекторами було вилучено заборонені знаряддя лову, а саме 19 сіток загальною довжиною понад 2 км., які поставили невідомі особи, а також за порушення правил рибальства до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто одну особу.


Ще однією неприємною знахідкою стало заплутане каченя в одній із вилучених сіток, яке вчасно вдалось врятувати. Нажаль це уже не перший випадок коли під час рейду Інспектори Поліського округу рятують диких каченят з браконьєрських сіток. 


    Закликаємо громадян бути свідомими не використовувати заборонені знаряддя лову,  адже вони не тільки зменшують чисельність популяції риби туди також потрапляють і гинуть тварини які мешкають на даних водоймах.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці