На Житомирщину приїхав Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України .

       9 липня в Олевському районі в.о. начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський  взяв участь у виїзному засіданні Робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування на якому обговорили масштабні лісові пожежі, які відбулись у квітні цього року на Півночі Житомирщини. 


       Керівник Інспекції доповів про ліквідацію наслідків та профілактику пожеж, вирубку лісу та боротьбу з нелегальним видобутком копалин на Житомирщині та Рівненщині. Зокрема, говорили про шляхи протидії подальшого виникнення надзвичайних ситуацій в екосистемах. 


      На Житомирщину приїхав Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський. Міністр та голови комітетів, які були присутні на засіданні, де змогли – об’їхали, де не змогли – облетіли найбільш постраждалі райони: Овруцький, Народицький та Олевський, а також доєднались до процесу відновлення лісу на території Ситовецького лісництва ДП «Овруцький спецлісгосп». 


     За результатами засідання робочої групи Комітетів ВР України учасники приймуть резолюцію про подальші кроки у врегулюванні розглянутих проблемних питань, у тому числі на законодавчому рівні.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці