Підраховано збитки завдані державі внаслідок загибелі риби які становлять понад 80 тис. грн.


  Як вже повідомлялось, 21 липня працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу здійснено виїзд в смт. Петшотравенськ, Баранівського району Житомирської області де зафіксовано загибель водних живих ресурсів  в басейні річки Хомора, а саме густери (плоскирки), щуки, плітки, окуня, ляща, коропа. В ході обстеження річки, понад берегами на відмілях виявлено наявне нашарування невідомої речовини світло-сірого кольору. З метою встановлення причини загибелі водних живих біоресурсів працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції проведено заміри вмісту розчиненого кисню по всій протяжності  р. Хомора на території Житомирської області. Вміст розчиненого кисню становить від 2,3мг/дм3 (при нормі не менше 6,0 мг/дм3) на межі Житомирської та Хмельницької областей до 3,6 мг/дм3 (при нормі не менше 4,0мг/дм3) в місці витоку в р. Случ в с. Марківка, Баранівського району.  Зокрема  були відібрані проби води для хімічного дослідження.  

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу проведено розрахунок розміру збитків заподіяних державі внаслідок загибелі риби в р. Хомора, який становить  

80 тис. 350 грн. На даний час матеріали по заподіяній шкоді що завдані природним ресурсам  направлено до направлено до ГУНП в Житомирській області з метою відриття кримінального провадження та встановлення винних осіб. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці