Суд задовільнив у повному обсязі позов Інспекції

     Державною екологічною інспекціє ю Поліського округу в минулому році було проведено  планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ДКП “Комунальник” який знаходиться на території Рівненської області. Під час перевірки встановлено факт порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме: засмічення земельної ділянки лісогосподарського призначення твердими побутовими відходами площею 0,15га в смт. Смига Дубенського району, яка знаходиться в постійному користуванні ДП “Дубенське лісове господарство”, що є порушенням ст.96 Земельного кодексу України.

В серпні місяці 2019 року Державною екологічною інспекцією Поліського округу ДКП «Комунальник» виставлено претензією про відшкодування збитків завданих державі у розмірі 77 тис. 700 грн. яка була залишена без задоволення.

Відповідно до вимог статті 69 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» шкода, заподіяна внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища, підлягає компенсації в повному обсязі,  тому Інспекція змушена була звернутись до Господарського суду Рівненської області з позовною заявою, про стягнення з вищевказаного підприємства суми завданих збитків.

    Суд задовільнив у повному обсязі позов Державної екологічної інспекції Поліського округу вже сьогодні  дане підприємство сплатило всю суму на користь державного бюджету України

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці