Спроба уникнути відповідальності - не вдалась.


     Державна екологічна інспекція Поліського округу не тільки виявляє порушників природоохоронного законодавства, а ще і стягує збитки завдані державі, які не сплачуються в добровільному порядку.


     Прикладом цього є, те що Інспекція зрушила з місця справу в рамках якої була проведена колосальна робота з виявлення та розрахунку шкоди в сумі 204 млн. грн. завданої суб’єктом господарювання який порушив вимоги ст. ст. 14, 15, 16, 17, 19, 23 Кодексу України «Про надра» на території Коростишівського району Житомирської області.

    Завдані збитки нараховані суб’єкту господарювання за самовільне здійснення видобутку корисних копалин (піску) промисловим способом в об’ємі 840243,3 м3 без ліцензії та дозволів в результаті чого створено кар’єр для видобутку піщаної суміші площею 9,3245 га.


     Відносно посадових осіб суб’єкта господарювання, працівниками поліції за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.240 та ст. 363-1 КК України відкрито кримінальне провадження.

      Державну екологічну інспекцію Поліського округу Житомирським Апеляційним Судом визнано цивільним позивачем у даній справі, спеціалістами відділу правового забезпечення Інспекції дана справа супроводжуватиметься  в судах задля невідворотності відповідальності правопорушників та відшкодування шкоди завданої довкіллю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці