Протягом вихідних днів виявлено 9 порушень правил полювання


На Житомирщині з 31 жовтня відкрився сезон облавного та колективного полювання на диких копитних тварин – козулю європейську, кабана дикого, оленів європейського та плямистого, а з 07 листопада поточного року відкривається сезон полювання на зайця-русака, лисицю червону, вовка та єнотовидну собаку.

Ліцензійні полювання розпочали тільки окремі користувачі мисливських угідь, а решта мисливських господарств не відкривали ліцензійні полювання взявши до уваги рекомендації Управління лісового та мисливського господарства, про те  що лісові мисливські угіддя знаходяться ще в листяному стані, тому видимість дуже погана і те що в лісах перебуває багато людей які збирають гриби.

      Вкотре нагадуємо, що з метою запобігання порушень вимог природоохоронного законодавства при здійсненні полювання кожен мисливець повинен знати, що полювання дозволяється при наявності відповідних документів, а саме:

-         посвідчення мисливця;

-         контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання;

-         дозволу на добування мисливських тварин (ліцензії, відстрільної картки);

-         відповідного дозволу на право користування вогнепальною мисливською зброєю;

-          паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

Всі перераховані документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу протягом вихідних днів проводились заходи державного нагляду (контролю) на території Житомирської області  в ході рейдових заходів виявлено 9 фактів порушення правил  полювання, це говорить про те що не усі мисливці дотримуються передбачених правил. Інспекцією, будуть і надалі проводитись рейдові заходи по виявленню порушень правил полювання.  

Шановні громадяни, в разі виявлення фактів браконьєрства, прохання повідомляти на телефон «Гарячої лінії» за номерами (0412) 46-49-54 та
 068-717-03-34 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці