Пожежу краще попередити!

        Весна – це початок періоду надзвичайного рівня пожежної небезпеки,  телефон «Гарячої лінії» Інспекції не затихає, населення постійно скаржиться на їдкий дим який викликаний спалюванням  сміття, листя. Працівниками Державної екологічної інспекції постійно проводяться роз’яснювальні роботи, людям роздаються  пам’ятки в яких чітко розписано як поводити себе у період надзвичайного рівня пожежної безпеки в екосистемах та лісі, вказано штрафи які передбачені за самовільне випалювання рослинності, а вони не малі, але і це не зупиняє паліїв. Інформація про небезпеку спалювання висвітлюється скрізь, звучить на  радіо, висвітлюється на телебаченні, опубліковується на інтернет ресурсах, тобто просвітницька робота проводиться скрізь але чомусь кількість паліїв не зменшується.


        Вже декілька днів погода приваблива, весняне сонечко вабить, населення вже більше часу проводить на свіжому повітрі. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з фахівцями ДСНС, поліцією та журналістами провели спільний рейд  в одному з найулюбленіших місць відпочинку житомирян - Гідропарку — парк, який розташований біля р. Тетерів, це одна з найкращих зон відпочинку і оздоровлення яка знаходиться в лісопарковій приміській зоні м. Житомира.


       З усіма відпочиваючими фахівці провели роз’яснювальну роботу щодо заборони випалювання сухої трави, розповіли про сумну статистику пожеж.

     Протягом пожежонебезпечного періоду роз’яснювальна робота здійснюватиметься  систематично аби  вберегти наші «зелені легені» від руйнівної вогняної стихії.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці