В День довкілля екологи долучились до прибирання та посадки дерев

    Вихідні дні не пройшли даремно для працівників Державної екологічної інспекції Поліського округу. Вони виїхали на прибирання до «Голубого озера» (колишній кар’єр) поблизу автодороги Київ-Житомир, де відпочивають багато Житомирян та гостей міста, однак залишають після себе гори сміття. Враховуючи, що відпочивальники ігнорують загальноприйняті норми поведінки та права, екологи зібрали більше 20 мішків сміття, очистивши тим самим берег та галявини. 


         



      Крім того, в Ботанічному саду Житомирського національного агроекологічного університету керівництво Державної екологічної інспекції Поліського округу спільно з працівниками Університету висадили саджанці дуба, вирощених із жолудів правічних дубів, що росли ще за життя Тараса Шевченка. Дану акцію по висадці Шевченкових дубів започаткував у 2018 році 




     Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, який на Черкащині у Моринцях спільно з місцевими школярами та студентами висадили «Дуби Шевченка». Цю ж акцію підтримали на Рівненщині працівники Управління державного нагляду (контролю) у Рівненській області Державної екологічної інспекції Поліського округу, які в Рівненському парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка в одному із мальовничих куточків старого міста висадили близько 50 саджанців вищезазначеного дуба. 



     

    Більш детальна інформація про висадку Шевченкових дубів на Житомирщині та Рівненщині доступна за наступними посиланнями:

https://www.facebook.com/ylhod/posts/2269771846595984

https://www.facebook.com/ana.androshyk/posts/339977436653853

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці