Часткова призупинка діяльності товариства по виробництву електроенергії



Державною екологічною інспекцією Поліського округу проведено  перевірку  ТОВ «Укртрансрейл», що  здійснює  діяльність по виробництву електроенергії на території Рівненської та Житомирської областей.

 

Основними порушеннями,  виявленими в ході перевірки є: 

-         відсутність рибозахисного  пристрою ( с.Хрінники Рівненської області);

-         відсутність позитивного висновку державної екологічної експертизи та висновку з оцінки впливу на довкілля ( с.Стара Чортория Житомирської області);

-          відсутній режим роботи водних об’єктів на 2021 рік;

-          не здійснюється обов’язкове інструментальне спостереження за спорудами, що передбачено правилами експлуатації водосховища в
с. Стара Чортория Любарського району Житомирської області та 
с. Хрінники Дубенського району Рівненської області.

 

За результатами даного заходу складено акт та видано приписи на усунення виявлених порушень. Винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

Матеріали  перевірки скеровано до суду  для призупинення діяльності водозабірних споруд в зв’язку з  відсутністю рибозахисного пристрою, а також до Дубенської  окружної прокуратури Рівненської області  для пред’явлення позовної заяви до вищевказаного товариства щодо обладнання водозабірних споруд, що розташовані в с.Хрінники Рівненської області рибозахисними спорудами.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці