Проведено спільні перевірки з Лісовою охороною на предмет порушення правил збору ягід .

      В кінці червня в Поліських лісах дозрівають плоди чорниці. На жаль, намагаючись заробити на здачі ягід, люди і досі вдаються до таких варварських засобів, як гребінки, чим завдають значну шкоду лісовій рослині, підриваючи коріння. 



    Тому, щоб зменшити випадки порушення правил збору ягід у лісі за допомогою заборонених засобів заготівлі та за відсутності лісового квитка, працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу спільно з працівниками лісової охорони державних лісогосподарських підприємств проводяться спільні рейди лісовими масивами Житомирщини. 



   Так, з початку сезону у лісах Житомирщини Інспекторами Державної екологічної інспекції Поліського округу складено -   17 протоколів  за порушення правил збору ягід у лісах.  Винних осіб притягнуто до адмінвідповідальності за ст. 70 КУпАП. 



      Державна екологічна інспекція Поліського округу звертає увагу громадян - збір ягід механічними та ручними приладами  – заборонений, а за порушення статті 70 КУпАП громадянам доведеться сплатити штраф в розмірі від одного до трьох неоподаткованих мінімумів, а посадовим особам від трьох до семи.



        Державною екологічною інспекцією Поліського округу  дані заходи контролю триватимуть й надалі


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці