Екологи привітали з ювілеєм факультет Лісового господарства та екології

Вже не перший рік між Державною екологічною інспекцією Поліського округу та вищими навчальними закладами м. Житомир, які випускають висококваліфікованих спеціалістів – екологів налагоджено тісний зв’язок.

 

Поліський Національний Університет та Державний університет «Житомирська політехніка» систематично запрошують працівників Інспекції на урочисті заходи, семінари, наради. А ми в свою чергу залучаємо студентів для спільних заходів, а саме проводимо спільно озеленення, та прибирання рідного міста, а також надаємо можливість щороку проходити в Інспекції виробничу практику.

 

Так, сьогодні, керівництво Державної екологічної інспекції Поліського округу мало честь відзначити грамотами найкращих викладачів, які готують якісних спеціалістів – екологів, які в подальшому переймуть в нас досвід роботи, і будуть  спільно з нами дбати за чисте довкілля, а також прийняли участь в Міжнародній науково-практичній конференції присвяченій 20-річчю від часу заснування факультету лісового господарства та екології на тему: «Сучасні проблеми лісового господарства та екології: шляхи вирішення».


В оргкомітет конференції увійшли: т.в.о. начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу – Євгеній Медведовський, Олег Скидан – ректор Поліського національного університету; Людмила Романчук – проректор з науково-педагогічної роботи, соціального та гуманітарного розвитку Поліського національного університету; Анатолій Вишневський – декан факультету лісового господарства та екології Поліського національного університету; Микола Семенюк – заступник начальника Управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА, представники Держлісагентсва та інших ЦОВВ.

 

Під час конференції обговорено напрями дискусії про:  «Лісове господарство», «Мисливське господарство», «Садово-паркове господарство», «Водні біоресурси та аквакультура», «Науку про землю», «Технології захисту навколишнього середовища», «Космічний моніторинг Земля», «Економіка природокористування».  


В цьому році між Державною екологічною інспекцією Поліського округу та Поліським національним університетом відбулась тісна співпраця, а саме за сприяння Університету  та за допомогою Національного центру управління та випробувань космічних засобів виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства, зокрема забруднення та порушення грунтового покриву та вжито вчасно відповідних заходів реагування.

 

Дякуємо, за співпрацю та  зичимо Поліському національному університету процвітання, а факультету Лісового господарства та екології  гарних студентів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці