Завдав шкоду навколишньому природному середовищу – відповідальності не уникнути


В 2019 році державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Житомир Авто Інтернешнл», діяльність якого – є торгівля автомобілями, виробництво електроенергії.

За результатами проведення перевірки встановлено, що ТОВ «Житомир Авто Інтернешнл» здійснює спеціальне водокористування для виробництва електроенергії за відсутності дозволу на спеціальне водокористування поверхневою водою, що є порушенням ст.ст. 44,49 Водного кодексу України.

За результатами перевірки, за користування поверхневою водою для потреб гідроенергетики за відсутності дозволу на спеціальне водокористування, товариству було нараховано та пред’явлено для добровільної сплати претензію на суму 116 тис. 493 грн.

Але, нараховані Інспекцією збитки, ТОВ «Житомир Авто Інтернешнл» добровільно сплачувати відмовилось, тому Інспекція звернулась до Господарського суду Житомирської області з позовом про стягнення з товариства коштів.

Судова тяганина тривала два роки, але все ж позовні вимоги Інспекції до ТОВ «Житомир Авто Інтернешнл» задоволено повністю.

На даний час рішення першої інстанції суб’єктом господарювання не оскаржувалось та набрало законної сили.

Державною екологічною інспекцією Поліського округу вживаються заходи щодо стягнення коштів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці