Перевірки підприємств-забруднювачів водних об’єктів тривають

Державна екологічна інспекція Поліського округу на підставі Доручення Прем‘єр-міністра України продовжує проводити перевірки підприємств-забруднювачів водних об‘єктів України.

Всього на території Поліського округу нараховується 54 суб‘єкти господарювання, які увійшли до переліку ТОП 500 забруднювачів водних об‘єктів.

Наразі Інспекцією вже здійснено перевірки 18 підприємств, та ще 36 заплановано перевірити до кінця року.

Найчастіші порушення, які державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виявляли під час перевірок, це:

- порушення правил експлуатації водогосподарських споруд та пристроїв;

- здійснення скидів зворотних (стічних) вод з очисних споруд з перевищенням встановлених ГДС забруднюючих речовин;

- не виконання вимог та законів передбачених дозволами на спеціальне водокористування.

За виявлені порушення - 66 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів, розраховано та пред’явлено для добровільної сплати 9 претензій на загальну суму 649 тис. 976 грн.

Також, за результатами перевірок Інспекцією надаються Вимоги до відповідних органів місцевого самоврядування з метою розроблення програм по будівництву нових або реконструкції існуючих очисних споруд, а в разі наявності підстав, направлятимуться до Держводагентства України приписи про анулювання дозволів на спеціальне водокористування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці