В рамках програми президента України «Зелена країна» Рівненщина поповнилась зеленими насадженнями


Зелені насадження займають важливе місце у вирішенні проблем охорони і поліпшення стану навколишнього середовища, виконують комплекс оздоровчих, рекреаційних, захисних функцій, виступають стабілізатором екологічної рівноваги.


В рамках загальноукраїнської акції «Створюємо ліси разом» за програмою Президента України «Зелена країна» працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу долучились до озеленення Рівненщини, висадивши разом з лісівниками на території Деражненського лісництва ДП «Клеванське лісове господарство» - 5,7 тис. шт. сіянців сосни звичайної та 1,4 тис. шт. сіянців модрини європейської. Маємо надію, що висаджене нами дасть результат, і вже за кілька років Рівненщина збагатіє на 0,9 га новим змішаним лісом.


Нагадуємо, що за ініціативи Президента України – Володимира Зеленського, за три роки планується висадка одного мільярда дерев, а за 10 років буде збільшено площу лісів на один мільйон гектарів. Основні заходи з реалізації програми та акції 2021 року відбуваються з 1 жовтня і триватимуть до 30 листопада, за умови сприятливих погодних умов для висаджування дерев, сіянців та саджанців.


Державна екологічна інспекція Поліського округу закликає: - давайте разом зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.


Саме від нас залежить наше майбутнє!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці