При перевірці АЗС виявлено неякісне пальне у кількості 11590 літрів

Відповідно до Секторального плану державного ринкового нагляду на 2021 рік працівниками Відділу державного ринкового нагляду триває планова перевірка характеристик не харчової продукції, а саме автомобільних бензинів та дизельного палива на автозаправній станцій ТОВ «ПТФ «Укр-Петроль» яка знаходиться  в місті Бердичів по вул. Житомирська, 78 б.

В ході проведення перевірки в період з 10 по 15 листопада виявлено невідповідність документів на пальне, тому було прийнято рішення про відбір проб трьох видів продукції - А-95-Євро5-Е5 «Premium»,  А-92-Євро5-Е5, ДП-Л-Евро5-В0 які направлені до незалежної лабораторії  ТОВ «Інспекторат Україна».

За результатами лабораторних досліджень встановлено:

- пальне А-95-Євро5-Е5 «Premium» – у кількості 3927 літрів та пальне А-92-Євро5-Е5 – у кількості 7666 літрів за показниками: «Вміст сірки», «Об’ємна частка бензолу», «Масова частка кисню» не відповідають вимогам Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив затвердженого постановою КМУ від 1 серпня 2013 р. № 927. 

Державною екологічною інспекцією Поліського округу стосовно ТОВ «ПТФ «Укр-Петроль» прийнято рішення щодо заборони надання даної продукції на ринку, вилучення її з обігу та відкликання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці