Розпочались аварійно-рятувальні роботи з перезатарення непридатних отрутохімікатів та пестицидів

    Працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу щодня знаходяться на місці події та моніторять ситуацію забруднення довкілля в м. Олевськ. Сьогодні близько 10 год. розпочались аварійно-рятувальні роботи з перезатарення непридатних отрутохімікатів та пестицидів. Роботи виконує хіміко-радіометрична лабораторія аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Рівненській області. На виконання такого виду робіт вони мають спеціальну ліцензію. Станом на 15.30 вже перезатарено 50 пластикових бочок ємністю по 50 літрів (приблизно 5 тон). Роботи триватимуть ще близько доби, так як на даний час замовлено ще додатково 300 бочок. 


    Як повідомлялось, 6 травня співробітником рятувальної групи Управління ДСНС України в Житомирській області з використанням засобів особистого захисту, здійснено відбір проб грунту поблизу цистерни, які направлені для дослідження до державної установи «Житомирська обласна фіто санітарна лабораторія».


     Протоколом аналітичних випробувань від 11.05.2019року виявлено перевищення вмісту залишкової кількості групи хлорорганічних пестицидів, а саме: гексахлорбенхзол в 190 разів;гексохлорциклогексан-альфа в 89 р; гексохлорциклогексан-гамма в 42 р; гексохлорциклогексан-бетта в 19 р; гептахлор в 14,5 р; альдрін в 108 р; хлордан транс в 21 р; ендосульфан-альфа в 5,4 р; ендосульфан-бетта в 3 р; ендосульфан сульфат в 2,3 р; 4,4ДДЕ в 6 р; 
2,4ДДТ в 7,1 р; 4,4ДДТ в 265 р, у порівнянні з допуском показника за стандартом ДСанПіН 2001 року. Зокрема перевищення вмісту залишкової кількості групи фосфорорганічних пестицидів у пробах не виявлено.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці