Внаслідок засмічення землі відходами Тараканівській сільській раді, що на Рівненщині доведеться сплатити майже 250 тис. грн. збитків.


Нещодавно на адресу Інспекції надійшло звернення від громадян з проханням допомогти з ліквідацією сміттєзвалища, яке утворилось просто вздовж дороги.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було здійснено обстеження території вказаної у звернені, а це Тараканівська сільська рада Дубенського району де і виявлено сміттєзвалище загальною площею забруднення – 3685 м2,  висотою   забруднення – 70 см.

Працівниками Відділу інструментально – лабораторного контролю  Інспекції відбирались проби грунту для лабораторного дослідження, які показали перевищення по фосфору, сульфатах, нітратах та хлоридах.


За виявлені порушення посадову особу Тараканівської сільської ради притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів за ст.ст. 82 та 52 КУпАП  та для добровільної сплати виставлено претензію  на суму
243 тис. 210 грн.

У разі відмови від добровільного відшкодування заподіяної державі шкоди, Державна екологічна інспекція Поліського округу буде змушена 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці