Відповідно до делегованих повноважень сільською радою не приймаються рішення щодо охорони навколишнього природного середовища


Відповідно до Положення про Державну екологічну інспекцію Поліського округу, Інспекція здійснює державний нагляд (контроль), як за суб’єктами господарювання так і за органами місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень.

Всього в 2021 році державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснено понад 120 заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства органами місцевого самоврядування. За результатами проведених перевірок, складено відповідні акти, надано вимоги про усунення порушень. До адміністративної відповідальності притягнуто майже 1000 осіб.

Зазвичай під час перевірок виявляють факти недотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, зокрема недотримання вимог земельного, водного законодавства, поводження з відходами, здійснення викидів в атмосферне повітря без відповідних дозволів.

Так, і на цей раз - Оліївська сільська рада не стала виключенням. Під час планової перевірки виявлено ряд порушень, а саме:

- ​не в повному обсязі здійснюється роз'яснення законодавства про відходи серед населення;

- ​не створено постійно діючу комісію з питань поводження з безхазяйними відходами на території сільської ради, як наслідок не в повній мірі охоплено процес ліквідації несанкціонованого складування ТПВ в населених пунктах та за їх межами;

- ​не розроблено схему санітарного очищення населених пунктів, не проводиться координація діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, що здійснюють діяльність на території сільради та ін.

За результатами перевірки відносно посадових осіб Оліївської сільської ради були відкриті провадження у справах про адміністративні правопорушення, а також на адресу органу місцевого самоврядування видано обов’язкову для виконання вимогу щодо необхідності усунення виявлених порушень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці