Між Державною екологічною інспекцією Поліського округу та вищими навчальними закладами міста Житомир налагоджено тісну співпрацю

Вже не перший рік між Державною екологічною інспекцією Поліського округу та вищими навчальними закладами міста Житомир налагоджено тісну співпрацю, студенти спільно з працівниками висаджують ліс, виходять на прибирання міста, проходять виробничу практику.


І сьогодні, Інспекцією прийнято рішення, гостинно запросити до себе здобувачів вищої освіти факультету Лісового господарства та екології Поліського Національного Університету за спеціальністю «Екологія».

Під час зустрічі, студенти мали змогу ознайомитись з нормативно-правовими актами, що регулюють діяльність Інспекції, про здійснення перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони водних ресурсів, охорони надр, поводження з відходами, атмосферного повітря, браконьєрства.


Під час дискусії студентів цікавила інформація стосовно Комунального підприємства «Житомирводоканал», яке систематично забруднює річки Житомирщини. Державними інспекторами надано вичерпну інформацію про алгоритм дій від фіксації порушення до розрахування збитків нанесених навколишньому природному середовищу.

Зокрема, студентів ознайомлено з роботою кожного ресурсного відділу Інспекції, зустріч пройшла в теплій та дружній атмосфері.


Проведення подібних заходів дуже важливе для майбутніх спеціалістів, адже крім отримання методичних знань, вони ознайомились з особливостями роботи Інспекції – на практиці.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці