На нараді з громадськими інспекторами відпрацьовано алгоритм спільних дій


Вчора, в приміщенні Державної екологічної інспекції Поліського округу відбулася чергова нарада – навчання з громадськими інспекторами з охорони довкілля.

Під час даного заходу, було представлено Голову штабу громадських інспекторів - Олександра МІЩЕНКА – який познайомився з громадськими інспекторами та представив план подальшої координації їх роботи в напрямку охорони та збереження навколишнього природного середовища.


Одним з пріоритетних напрямків роботи Державної екологічної інспекції Поліського округу на даний час є те, щоб в кожній територіальній громаді був представник інспекції, а саме громадський інспектор з охорони довкілля. А у великих громадах – декілька. Такі дії Інспекції спрямовано на виявлення та зменшення злочинів проти довкілля, саме на територіях новостворених територіальних громад.


Зокрема, при зустрічі розглянуто питання щодо повноважень громадських інспекторів, які спільно з працівниками Державної екологічної інспекції здійснюють контроль за охороною, раціональним використанням та відтворенням природних ресурсів, розроблено алгоритм спільних дій в разі виявлення порушень природоохоронного законодавства, та надано змістовні відповіді на питання які виникають у громадських інспекторів під час проведення рейдових заходів.

Дякуємо громадським інспекторам за їх роботу.


Довідково: громадські інспектори у своїй діяльності керуються Конституцією України, законом України «Про охорону навколишнього природного середовища», а саме ст.ст. 21 та 36 та іншими нормативно-правовими актами в галузі охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання та відтворення природних ресурсів. Громадським інспектором можуть бути громадяни України, що досягли 18 років, мають досвід природоохоронної роботи та пройшли співбесіду в органах Держекоінспекції.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці