Екологи долучились до святкування Дня вишиванки

     Сьогодні українці відзначають День вишиванки, всеукраїнське свято, покликане зберегти традиції носіння національного одягу. Вишиванка – це більше ніж одяг. Це історія, оберіг та символ нашого коріння. Екологи долучились до святкування Дня вишиванки і замість ділового одягу одягнули вишиванки.



 Вперше з ініціативою відзначати День вишиванки в Україні виступила в 2006 році студентка Чернівецького національного університету Леся Воронюк. На цю ідею її надихнув зовнішній вигляд її друга, який постійно носив вишиванку. Дівчина вирішила сама втілити в життя таку цікаву традицію і запропонувала своїм однокурсникам в один з днів прийти на заняття в національній сорочці. Тоді ж у вишиванки вбралися і студенти, і викладачі.


    Незабаром ця студентська ініціатива хвилею прокотилася по всій Україні, і тепер в теплий весняний день на вулицях багатьох міст країни все частіше можна побачити людей, одягнених в це національне українське вбрання.


    При цьому історія вишиванки в Україні нараховує вже не одну сотню років. У кожному регіоні зберігалася своя специфіка, кольори, орнамент і техніка виконання вишивки. Через ці візерунки і малюнки наші прабабусі прагнули залучити в сім'ю благополуччя і кохання, а самі вишиванки вважалися оберегом і символом краси.

  Погода посприяла екологам сфотографуватись на згадку та поділитись історією своєї вишиванки.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці