На Рівненщині обговорено актуальні екологічні питання


У Рівненській обласній прокуратурі відбулась робоча зустріч, під час якої обговорено ряд актуальних питань у сфері охорони навколишнього природного середовища та організації взаємодії між правоохоронними, контролюючими, державними органами та громадськими організаціями.

На даній нараді взяли участь заступник начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу – Петро Колодич та Перший заступник начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу – Анатолій Петрук.


Як зазначив керівник прокуратури - Андрій Рудницький «На даний час одним з найпріоритетніших напрямів діяльності органів прокуратури є дотримання законності у сфері охорони навколишнього природного середовища. І саме це питання, сьогодні підняте на якісно новий рівень, шляхом створення Спеціалізованих екологічних прокуратур, які об’єднали повноваження щодо захисту інтересів держави у сфері екології, як за допомогою кримінально-правових так і цивільно-правових заходів впливу».


У своєму виступі про проблеми сьогодення розповів – заступник начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу – Колодич Петро Данилович, який зауважив, що найбільше проблем виникає у співпраці з територіальними громадами. Основними проблемами серед яких є: покривання ними незаконних пилорам та бочок для випалювання вугілля, здійснення діяльності без дозвільних документів, відсутність розуміння у питаннях заліснення територій, проблематика несанкціонованих сміттєзвалищ, порушення правил експлуатації паспортизованих місць видалення відходів, розробки Схем санітарної очистки населених пунктів та інших проблем стосуються охорони навколишнього природного середовища.

Проведення таких нарад є дуже продуктивними, адже саме під час спільних обговорень і приймаються відповідні рішення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці