Мешканці міста Житомир свідомо забруднювали річку Руданка


На адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення від громадян, щодо незадовільного стану річки Руданка, яка протікає в районі Мар’янівки міста Житомир.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу з виїздом на місце, факт викладений у зверненні підтвердився тим, що з приватних домоволодінь мешканців даного мікрорайону до водного об’єкту річка Руданка влаштовано самовільні підключення побутових скидів без очистки.

Такі факти порушення порядку поводження з рідкими побутовими відходами на території міста свідчать про неналежну організацію Житомирською міською радою порядку їх видалення.


В свою чергу Державною екологічною інспекцією Поліського округу на адресу Житомирської міської ради та комунальних підприємств міста направлено Вимогу, щодо комісійного обстеження та ліквідації скидів рідких відходів у вищезазначений водний об’єкт.

На даний час від Житомирської міської ради надійшла інформація про те, що комунальними підприємствами міста вжито заходів реагування в межах самоврядного контролю та ліквідовано самовільні підключення побутових скидів мешканцям 10 домоволодінь. Також громадянам вручено Приписи, щодо недопущення несанкціонованих скидів неочищених стоків до водного об’єкту в майбутньому.

Державна екологічна інспекція Поліського округу закликає громадян приватних будинків своїми діями не шкодити навколишньому природному середовища.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці