Нарубали дерев майже на 900 тис. грн.


 

На адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення від громадянина, щодо порушень вимог природоохоронного законодавства поблизу села Вікторівка, Барашівської територіальної громади, Новоград-Волинського району.

 

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу з виїздом на місце вказане у зверненні виявлено незаконну порубку 147 дерев породи сосна звичайна різних діаметрів. Земельна ділянка, на якій виявлено порубку дерев є комунальною власністю Барашівської територіальної громади.

 

Крім того, державними інспекторами неподалік від місця незаконної порубки, а саме в селі Зелениця виявлено незаконно добуту лісопродукцію породи сосна в кількості 20 метрів кубічних.  На даній лісопродукції відсутні електронні носії обліку деревини, що засвідчує законність її походження.

 

На місце події викликано слідчо-оперативну групу Ємільчинського відділення поліції Новоград-Волинського відділу поліції ГУНП в Житомирській області для проведення слідчо-оперативних заходів.   

 

Працівниками Інспекції проведено обгрунтований розрахунок розміру шкоди заподіяної лісу,  який складає 897тис. 341 грн.

 

Матеріали  складені під час обстеження, а також проведені розрахунки заподіяних збитків, скеровані до правоохоронних органів з метою встановлення осіб,  які здійснили незаконну порубку.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці