На засіданні колегії підвели підсумки минулорічної робити


В Державній екологічній інспекції Поліського округу відбулось засідання колегії на тему: «Про результати здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища за 2021 рік. Також було проведено обговорення плану роботи на 2022 рік».


 

Розпочав роботу колегії, її голова - начальник Інспекції - Євгеній МЕДВЕДОВСЬКИЙ, який прозвітував членам колегії про роботу Інспекції за минулий рік, зробив акцент на порівняльних результатах роботи Інспекції за попередні роки,  як показав аналіз діяльності, показники роботи Інспекції за 2021 рік суттєво збільшились в порівнянні з двома попередніми роками.


 

Під час колегії керівник підняв  питання виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства підприємствами – забруднювачами водних ресурсів України, а саме притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності та розрахунку розміру шкоди заподіяної державі внаслідок порушення вимог водного законодавства.  Також зауважив, що одним із пріоритетних завдань  для Інспекції – це покращення претензійно-позовної роботи, а саме вжиття заходів щодо стягнення з правопорушників збитків завданих державі. Керівник зазначив, що державні інспектори мають якнайшвидше передавати до правоохоронних органів матеріали перевірок, під час яких були виявлені ознаки кримінальних порушень.


 

Також в 2022 році Інспекція має особливу  увагу приділити здійсненню ринкового нагляду за якістю пального. В минулому році Інспекцією розпочато відбір пального на АЗС та проведення досліджень в акредитованій незалежній лабораторії.



Рішенням колегії ухвалено низку питань для посилення роботи Інспекції, а саме:


- забезпечити в повному обсязі якість здійснення планових заходів державного нагляду (контролю), перевірки виконання приписів проводити у визначений термін. У разі не виконання вимог припису, забезпечити направлення позовних заяв до судів щодо зупинки діяльності, направлення матеріалів щодо призупинки та анулювання дії ліцензій, а також стягнення збитків нанесених навколишньому природному середовищу;


 

- задля відкритості роботи Інспекції забезпечити 100% внесення до Інтегрованої системи (ІАС) відомостей щодо результатів планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю).  

 

- за результатами перевірок органів місцевого самоврядування виносити вимоги щодо приведення у відповідність до законодавства незаконно прийнятих рішень (розпоряджень) такими органами;

 

- працівникам Інспекції наголошено про дотримання ЗУ про «Державну службу» та ЗУ «Про запобігання корупції».

 

«Незважаючи на карантинні обмеження, які тривають вже 3 роки - Інспекція ефективно виконує свою роботу, і тільки спільними зусиллями кожного працівника ми досягнемо мети, а саме: чистого довкілля та збереження природних ресурсів Полісся» – підсумував Євгеній МЕДВЕДОВСЬКИЙ.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці