В Державній екологічній інспекції Поліського округу наразі допомагають працювати 44 громадських інспекторів з охорони довкілля.

З метою вирішення актуальних питань у природоохоронній сфері Інспекцією періодично організовуються навчання для громадських інспекторів, а також протягом кварталів та щорічно здійснюється аналіз їх роботи.

 Громадські інспектори з охорони довкілля це - свідомі громадяни, які  власними силами допомагають у боротьбі з браконьєрами, паліями та іншими порушниками природоохоронного законодавства, приймають участь в рейдових заходах складаючи адміністративні протоколи, і це все виключно на громадських засадах, без увільнення від основної роботи і без додаткової оплати праці.
 

​Державна  екологічна інспекція Поліського округу цінить та заохочує дану роботу, проте є ті, які не виконують свої обов’язки - нажаль такі помічники втрачають статус громадського інспектора.  

Так, відповідно до наказу Державної екологічної інспекції Поліського округу № 24-ОД від 24.01.2022 року припинено повноваження громадських інспекторів з охорони довкілля, з анулюванням посвідчення:

- Дмітрієв Віктор Володимирович (посвідчення № 43 від 24.02.2020);

- Овчарук Андрій Сергійович (посвідчення №53 від 02.12.2020);

- Серветник Олександр Володимирович (посвідчення №54 від 02.12.2020);

- Діжа Євгеній Геннадійович (посвідчення №55 від 04.12.2020);

- Бортков'як Сергій Вікторович (посвідчення №63 від 02.03.2021). 

Державна екологічна інспекція Поліського округу наголошує - «Або дійсно ефективна робота, або анулювання посвідчень, виключень не буде».

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці