Держекоінспекція розрахувала ще 4,5 мільйона гривень збитків КП «Житомирводоканал» за скид неочищених стічних вод до р. Тетерів 07 жовтня 2021 року.

Ще 4,5 мільйона гривень збитків повинне сплатити КП «Житомирводоканал» за забруднення річки Тетерів!

Таку суму розрахували в Держекоінспекції на основі результатів лабораторних досліджень проб стічних вод та довідки, яку надало комунальне підприємство.

Нагадаю, що на початку жовтня до річки Тетерів потрапило понад 14 тисяч кубометрів неочищених стічних вод внаслідок виходу з ладу обладнання на КП «Житомирводоканал». Однак цьому передувала ще низка фактів забруднення підприємством річки. Так, у пробах, відібраних ще у вересні, інспекція виявила понаднормовий вміст низки забруднюючих речовин та розрахувала 2,5 мільйона гривень збитків.

Загалом в період аварійної ситуації на КП «Житомирводоканал» довкіллю вже завдано збитків на загальну суму понад 30 мільйонів гривень, зокрема:


- 20,2 мільйона гривень внаслідок скиду неочищених стічних вод;

- майже 9 мільйонів гривень через загибель водних живих ресурсів;

- близько 900 тисяч гривень внаслідок забруднення земельних ресурсів.

Наразі Держекоінспекція спрямувала матеріали за цими фактами до Управління СБУ у Житомирській області та Житомирської обласної прокуратури. Таке масштабне забруднення довкілля тягне за собою кримінальну відповідальність для посадових осіб підприємства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці