Євгеній Медведовський про перші результати дослідження проб води з місця масової загибелі риби у річці Гуйва (Житомирський район). Коментар ЗМІ.

На адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшов лист від Житомирського рибоохоронного патруля з проханням направити спеціаліста в район околиць с.Гуйва Житомирського району для відбору проб води у місці масової загибелі водних біоресурсів у річці Гуйва  та проведення лабораторних досліджень показників складу та властивостей води.

 

Оперативно реагуючи на звернення, 9 серпня 2023 року інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виїхали на місце ймовірного порушення природоохоронного законодавства.

 

Працівниками Відділу інструментально-лабораторного контролю проведено відбір проб води з річки – на місці події та вище і нижче за течією, для проведення дослідження.

 

«Проведені лабораторні дослідження засвідчили, що вміст кисню у воді нижче норми – 3,8 мг/дм3 при нормі не менше 6 мг/дм3 за межами населеного пункту.

Дослідження за хімічними показниками тривають, - повідомив начальник Інспекції Євгеній Медведовський на запит журналістів Суспільного. - Матеріали з результатами досліджень та обрахованою сумою шкоди, нанесеної довкіллю, будуть скеровані на адресу Житомирського рибоохоронного патруля та до правоохоронних органів».

Фото зі сторінки  Житомирського рибоохоронного патруля у ФБ

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці