Інформація щодо результатів дослідження проб води з р.Тетерів

За результатами лабораторного дослідження фізико-хімічного складу проб води, відібраних фахівцями відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції 17 червня з річки Тетерів поблизу пішохідного мосту в районі міського парку (м.Житомир), виявлено перевищення за наступними показниками: хімічне споживання кисню – в 3,1 рази; біохімічне споживання кисню – в 4,4 рази; залізо – в 2,2 рази. Також зафіксовано низький вміст розчиненого кисню (3 мг/дм куб при нормі не менше 4) та висока концентрація завислих речовин.

Нафтопродуктів у пробах не виявлено. В нормі знаходяться показники вмісту аміаку, нітратів, нітритів, хлоридів, сульфатів та водневий показник (PH).

Матеріали за даними фактом Інспекцією направлено до правоохоронних органів та до Житомирської міськради для реагування в межах повноважень.

Нагадаємо, 17 червня  2023 року у ЗМІ з’явилася інформація про візуально незадовільний стан води у річці Тетерів у районі пішохідного мосту (м.Житомир). Оперативно реагуючи на повідомлення, фахівці Інспекції виїхали на місце та відібрали проби води з річки для дослідження її фізико-хімічного складу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці