Інспекцією на міськраду направлено Вимогу ліквідувати несанкціоноване сміттєзвалище на території Соколовського кар’єру в Житомирі

Спеціалістами Державної екологічної інспекції Поліського округу під час рейдових заходів виявлено несанкціоновані звалища відходів поряд з Соколовським кар’єром (м.Житомир), який є популярним місцем відпочинку серед житомирян та гостей міста.




За вказаним фактом Інспекцією на адресу Житомирської міської ради скеровано Вимогу щодо невідкладної ліквідації несанкціонованих звалищ твердих побутових відходів у напрямку Соколовського кар’єру та навколо нього, належного облаштування місць для збору відходів у місцях найчастішого скупчення відходів, яку пропонується розглянути на засіданні постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами.

Фахівці Інспекції також акцентують на необхідності роз'яснення законодавства про відходи серед населення, створення необхідних умов для стимулювання залучення населення до збирання і заготівлі окремих видів відходів як вторинної сировини.

Питання вжиття заходів реагування щодо ліквідації зазначеного несанкціонованого звалища  перебуватиме на контролі Інспекції.

Довідково: Відповідно до п. и) ст. 21 Закону України «Про відходи» органи місцевого самоврядування у сфері поводження з відходами забезпечують ліквідацію несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів..

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці