Майже 2 мільйона гривень - загальна сума шкоди заподіяної навколишньому природному середовищу порубкою дерев на Коростенщині

У липні 2024 року  на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення, в якому було повідомлено про порубку дерев  між населеними пунктами с. Пиріжки та с. Малинівка (Малинська ТГ)

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було встановлено факт незаконної порубки дерев 87 сироростучих дерев породи дуб.

 "Спеціалістами Інспекції було  проведено розрахунок та встановлено розмір завданої шкоди внаслідок незаконної порубки дерев який становить  1 805 005,48 тис. грн. З метою встановлення особи винної у рубці дерев, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України, для притягнення до відповідальності та відшкодування збитків згідно з чинним законодавством Державною екологічною інспекцією Поліського округу повідомлено Головне управління національної поліції в Житомирській області про вищевказаний факт"-, розповів начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці