На Коростенщині спеціалістами ДЕІ Поліського спільно з Філією «Олевське ЛГ» встановлено факт незаконної порубки на понад 200 тис. грн

8 серпня 2024 року під час здійснення рейдових  заходів, спрямованих на запобігання адміністративних правопорушень на території  Коростенського району поблизу с. Юрове (Олевська ТГ) спеціалістами Державної екологічної інспекції Поліського округу спільно з Філією «Олевське лісове господарство» ДП «Ліси України», в лісовому масиві Юріївського лісництва було зафіксовано факт порубки 4-х сироростучих  дерев породи сосна, 2 з яких знаходились на території лісового заказника місцевого значення «Микитче».


 «Інспекцією проведено розрахунок розміру шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу незаконною порубкою, яка склала   220 755,87 грн, — розповідає начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський. - У зв'язку з тим, що в діях осіб, що вчинили зазначену порубку, і особи яких наразі не встановлено, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 Кримінального кодексу України, в порядку статті 214 КПК України,  Інспекція направила матеріали до  Слідчого управління ГУНП в Житомирській області для вжиття заходів реагування».

Довідково:

Заказник «Микитче»- лісовий заказник місцевого значення, створений у 2001 році на території  Коростенського району  Житомирської області, Філії «Олевське лісове господарство» на площі 3,2 га. Розташований на територіях: Журжевицького, Хоченського та Юріївського лісництв. Створений задля забезпечення охорони типових для кожного окремого ботаніко-географічного району лісових екосистем.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці