На Поліссі за порушення правил полювання 55 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності

Вже минув місяць, як на Поліссі відкрився сезон колективного полювання на диких копитних тварин, та три тижні як на хутрових.

В даний період державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу проводились рейдові заходи щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства під час полювання, а також серед мисливців проводилась активна роз’яснювальна робота в частині дотримання вимог правил безпеки полювання.


Так, протягом листопада 2021 року, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виявлено 55 порушень правил полювання.

Не буде зайвим нагадати, вирушаючи на полювання треба мати при собі державне посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозвіл на відстріл тварин (ліцензія або відстрільна картка) та дозвіл на носіння і зберігання зброї, при наявності мисливської собаки – паспорт на мисливську собаку.

​Державна екологічна інспекція Поліського округу наголошує, для того щоб уникнути порушень правил полювання всі мисливці повинні суворо дотримуватись основних правил проведення полювання, чітко й беззаперечно виконувати вказівки розпорядників полювання, правильно користуватись мисливською вогнепальною зброєю та проявляти культуру полювання.

Будьте уважні та обережні, дотримуйтесь правил поведінки в лісі та правил полювання. Нехай час, проведений на природі, принесе тільки користь!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці