У Дубровиці міська лікарня добровільно сплатила понад 400 тис. грн заподіяної довкіллю шкоди

Державною екологічною інспекцією Поліського округу на виконання Доручення прем’єр-міністра України в вересні-жовтні 2021 року проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Комунальним некомерційним підприємством «Дубровицька міська лікарня» Дубровицької міської ради Рівненської області, під час якої спеціалістами Інспекції виявлено низку порушень природоохоронного законодавства.

 

Так, з 14 листопада 2015 року Комунальне підприємство здійснювало самовільний забір та використання підземної води за відсутності дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням вимог статей 44,48 Водного кодексу України.

Крім того з 14 листопада 2015 року КНП «Дубровицька міська лікарня» здійснювала скид стічних вод з очисних споруд без дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням вимог статей 44,70,95 Водного кодексу України.

 

За виявлені порушення водного законодавства відповідальних осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу та нараховано і пред’явлено для добровільного відшкодування претензії на загальну суму 423 тис. 441 грн.

 

Наразі підприємство повністю визнало свою вину та добровільно сплатило суму заподіяної шкоди довкіллю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці