У вихідні дні на Поліссі відбулось відкриття сезону полювання на хутрових тварин - зайця русака, лисицю червону, вовка та єнотовидну собаку

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу  протягом вихідних днів проводились заходи державного нагляду (контролю) під час яких виявлено 19 порушень правил полювання, найбільш поширеними є:

- полювання без контрольної картки обліку добутої дичини;

- відсутність відповідних документів  на  собак мисливських порід;

- відсутність відповідного дозволу на право користування вогнепальною мисливською зброєю;

- полювання в заборонених для того місцях (відтворювальних ділянках, об’єктах ПЗФ, тощо).


Вже вкотре нагадуємо, для того щоб бути дисциплінованим мисливцем, а не правопорушником, необхідно отримати державне посвідчення мисливця;  контрольну картку обліку добутої дичини й порушень правил полювання; відстрільну картку – дозвіл на добування мисливських тварин (на кожен вид окремий); дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю.

Найбільше страждає від незаконних полювань – саме хутрова дичина (зайці), з копитних (козуля європейська). Останнім часом зустрічаються випадки нічних полювань на мисливських тварин з приладами нічного бачення та з – під фар автомобілів, бо саме в нічний час звірі виходять на підгодівлю та вважають себе в безпеці. Саме цим і користуються такі собі «не чисті на руку» мисливці.

Нагадаємо, що 30 жовтня відбулось відкриття  колективного полювання на диких копитних тварин – кабана дикого, козулю європейську, оленя європейського.  Слід зазначити, що любителі полювання, були більш підготовлені, до ліцензійного сезону  полювання, ніж до полювання на хутрових.


Полювання на козулю європейську триватиме до кінця 2021 року, на кабана дикого, оленя європейського, на хутрових до кінця січня 2022 року, тому якщо у когось не в повній мірі є відповідні для полювання документи, радимо отримати їх, з  метою подальшого недопущення правопорушень. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу і надалі проводитимуться заходи державного нагляду (контролю) по виявленню порушників правил полювання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці