Вирубали 120 дерев, сума збитків понад 1 млн. грн.

На адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшов лист від Каноницької сільської ради Вараського району Рівненської області з проханням здійснити перевірку наявності незаконних рубок лісів на території Каноницької територіальної громади з метою проведення самоврядного контролю на земельних ділянках лісогосподарського призначення.

 

З виїздом на місце спеціалістами Державної екологічної інспекції Поліського округу виявлено незаконну рубку сироростучих та сухостійних дерев породи сосна різних діаметрів в кількості 120 штук, без будь яких дозвільних на те документів.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснено розрахунок розміру шкоди, заподіяної лісу, внаслідок незаконної порубки дерев, яка становить 1 млн. 234 тис. 286 грн.

 

Матеріали передано до Вараського районного відділу поліції ГУНП в Рівненській області для встановлення винних осіб та подальшого внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 246 ККУ.


 

Довідково: Нещодавно, на цьому ж місці було виявлено незаконну порубку 112 дерев, сума збитків склала 1 млн. 086 тис. 825 грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці